12 Nisan 2017 Çarşamba

Ghost in The Shell "Kabuktaki Hayalet" Film Yorumu


Merhabaa! Yine vizyon filmlerden biriyle karşınızdayım... Filme gideli çok oldu ama yeni yazıyorum. :p

Bu film 1995 yapımı ünlü animasyon filmi Ghost in the Shell'in live-action uyarlaması -ve ben o animeyi izlemediğim için filmi animeye göre değil ne izlediysem ona göre yorumlayacağım.



Konu: 9. birlik özel görev gücünün başında yer alan, özel operasyonlardan sorumlu benzersiz insan-sayborg hibritin hikayesini konu alıyor. Binbaşı, korkunç bir kazadan kurtarılmış bir kadındır. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır ve tek bildiği bir ameliyat masasında uyandığı, bir doktorun ona kurtarıldığını söylediğidir. Vücudu kurtarılamayan genç kadına dünyanın en tehlikeli suçlularını durdurmaya kendisini adayan kusursuz bir asker, siber-geliştirilmiş insan türünün ilk örneği olması adına yepyeni bir vucüt yapılır.
Yönetmen: Rupert Sanders, Süre: 1 saat 47 dakika, Tür: Aksiyon - Bilim kurgu


Animeyi izleyerek bu filmi izleyenler uyarlama olarak yetersiz bulsa da bundan iyi anime live-action'ı yoktur bence.

Animasyonlar muhteşemdi, filmi izlerken gözünüz bayram ediyor. E bir de Scarlet J. gibi güzel ve başarılı bir oyuncu var etmesin mi? Amaa, Scarlet her filmde aynı oyunculuğu mu yapıyor ya? Ada ve özellikle Lucy filmindeki tepkileriyle aynı gibiydi. Gerçi zaten o filmlerdeki karakteri de bunlara benzer, Ada'da da insan yapımı geçmişi yalan, amaç yalan, Lucy'de insanüstü bir kadın... Kadına bu rol yakışıyor demek ki. 



Şimdük, filmin konusu güzel, -thanks to Mamoru Oshii- ama ne bileyim filmin sonunda mindfuck dediğimiz beyin patlamasını yapmaya çalışmışlar ama ben etkilenmedim pek. Etkileyiciğin sınırında bir film. Özel efektler var ama olay yok.

Bu arada özel efekt demişken, filmde gördüğünüz robotların hepsi özel yapım. Gerçekçi bir hava katmak için çoğu sahne de gerçek. Sadece özel efekt eklenmiş. Ama o animasyonların bile hiçbiri sırıtmıyor, çok güzel.


Mutlaka izlenmesi gereken bir film değil ama izlemek için iyi bir tercih. Puanımı ve fragmanı atıp kaçıyorum.


Ghost in the Shell / Kabuktaki Hayalet fragmanı:

Bir sonraki yazıda görüşmek üzeree! Umarım yine iki ay geçmez...




4 yorum:

Yorumlar bir bloggerın en büyük motivasyonudur... kıps kıpss ;)

Tasarım: Moka